dissabte, 13 de febrer del 2016

l'INS Bruguers a Buchenwald

Els nois i noies de l'INS BRUGUERS de Gavà han visitat de nou Buchenwald i Weimar, en el marc del Projecte Buchenwald. Una gran experiència poder conèixer la història del feixisme de tant aprop.









dimarts, 9 de febrer del 2016

EL DIJOUS 18 DE FEBRER ES POSA EN MARXA EL IV CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS

EL DIJOUS 18 DE FEBRER ES POSA EN MARXA EL IV  CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS, AMB LA PROJECCIÓ DE “LA LLAVE DE SARAH”.

En el marc del PROJECTE BUCHENWALD, l’Amical de Mauthausen, i altres entitats aplegades en el projecte porten al cinema Bosc de Vilanova,  un nou cicle sobre la deportació als camps de concentració  amb la finalitat de sensibilitzar sobre  el feixisme i recuperar la memòria històrica.

Les sessions aquest any  tindran lloc al Teatre Principal , els dijous a les 7 de la tarda i l’entrada es gratuïta i oberta a totes les persones interessades.

El Quart Cicle de Cinema , continua la tasca de l’Amical de Mauthausen i altres Camps per a explicar la història de l’exili i la deportació republicana i el seu context a Europa i durant la segona guerra mundial. En aquesta edició, i degut al tancament del cinema Bosc, les projeccions tindran lloc al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, i compten amb el suport de Sala 1 i del mateix Teatre Principal.

 “La Llave de Sarah” es una pel•lícula del 2010 dirigida per Gilles Paquet-Brenner i que narra la història de Julia Jarmond, una periodista americana afincada a Paris, que a l’any 2002, li encarreguen un article amb motiu dels 60 anys de la redada contra els jueus. Casada amb Bertrand Tézac, amb el que te una filla d’11 anys, anirà  coneixent poc a poc els aconteixements del fatídic any 1942, entre ells la historia de Sarah, una jove que, curiosament, està relacionada amb la seva família  política, els Tézac. Desprès d’aquest descobriment , no descansarà fins a conèixer quin va ser el destí de Sarah i quina va ser la relació amb la família del seu marit. La pel•lícula es una adaptació  del best-seller de Tatiana de Rosnay.

El cicle continuarà el dijous 31 de març  amb la projecció de  “La Solución Final” dirigida per Frank Pierson 2001. Aquesta pel•lícula es una recreació històrica de la conferencia de Wannsee, presidida per  Reinhard Heydrich, general de las S.S. i màxim responsable de la seguretat  del Tercer Reich. I  descriu la trobada secreta dels  líders del partit nazi i oficials del govern alemany  per a planificar l’anomenada “solució final”, es a dir l’extermini dels jueus.

I es clourà el  dijous 21 d’abril, amb el documental “Els Oblidats de la Línia Maginot. RTVE Dir. Enric Canals 2015 i que explica la història de "superació personal" i les vivències dels prop de 8.000 catalans refugiats republicans al sud de
França que el 1949 es van allistar a l’exèrcit francès per sortir dels camps d'internament. Ho van fer en unes companyies que aprofitaven la mà d’obra dels camps de concentració per acabar la Línia Maginot, una fortificació que s’havia començat feia 13 anys i que volia frenar la invasió nazi.

diumenge, 7 de febrer del 2016

Dia Internacional de l'Holocaust al Garraf












El jovent als actes del Parlament

Els joves del Projecte Buchenwald, i dels projectes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, van ser al Parlament de Catalunya per a commemorar el Dia Internacional de l'Holocaust.
El president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i l'alcaldessa de Barcelona, van poder sentir la força dels joves antifeixistes.