divendres, 17 de juny del 2016

AINA BRUCH GUANYA EL II PREMI MARCEL.LI GARRIGA DE FOTOGRAFIA, “Els camps de concentració , la mirada del jovent” del 2016

Amb una fotografia del Camp de Mauthausen, l’alumna del INS Pius Font i Quer , de Manresa, ha estat la guanyadora del concurs que porta el nom del deportat vilanoví Marcel.lí Garriga i que impulsa l’Amical de MAuthausen en el marc del PROJECTE BUCHENWALD.

Per segon any consecutiu,  l’Amical de Mauthausen, dins del Projecte Buchenwald, va convocar el concurs de fotografia “Els camps de Concentració:la mirada del jovent”, Premi Marcel.lí Garriga, amb la intenció de recollir les inquietuds i sensacions dels nois i noies que cada any visiten els camps nazis dins dels programes i projectes  pedagògics de l’associació.

Enguany s’han presentat 42 treballs, d’una quinzena de joves de diferents instituts de Catalunya, treballs d’alt valor artístic però també emotiu, ja que d’acord amb les bases es demanava que els joves escrivissin en un breu peu de foto les seves sensacions al visitar el camp.

El jurat ha valorat tant la qualitat artística de la fotografia, com el seu contingut i motivació, i el text que l’acompanya.

Aquestes fotografies estan exposades al Museu del Ferrocarril, fins al 30 de juny, al costat de la exposició “Més enllà de Mauthausen, Francesc Boix, fotògraf”, una interessant exposició de l’Amical i el Museu d’Història de Catalunya, i està previst que una selecció d’aquestes fotografies dels joves, pugui exposar-se a la ciutat de Weimar, dins del festival cultural de tardor, i també a l’intitut Goethe d’aquesta ciutat, i en altres instituts de Catalunya. Des de l’Amical es faran propostes també,  per que aquestes fotografies  es puguin veure a Berlin i a Viena, en col.laboració amb les ambaixades espanyoles en aquests països.

El premi serà lliurat a la guanyadora en un acte al Museu del Ferrocarril, per a posar cloenda a la Exposició d’aquest any del Projecte Buchenwald.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada