dimecres, 13 d’abril del 2016

S’OBRE AL PÚBLIC LA EXPOSICIÓ “MÉS ENLLÀ DE MAUTHAUSEN, FRANCESC BOIX, FOTÒGRAF”

EL DIVENDRES 15 D’ABRIL AL
MUSEU DEL FERROCARRIL DE CATALUNYA

En el marc del PROJECTE BUCHENWALD en que participen l’Amical de Mauthausen, el Museu del Ferrocarril i altres organitzacions i entitats educatives, es porta a Vilanova i la Geltrú una exposició produïda pel Museu d’Historia de Catalunya “Mes enllà de Mauthausen, Francesc Boix fotogràf"

L’exposició presenta, a través de diferents imatges, l’apassionant testimoni del fotògraf català Francesc Boix que va sobreviure a l’internament al camp nazi de Mauthausen,  i permet aproximar-nos-hi a partir de tres àmbits:
-Joventut, Guerra Civil i exili(1920-1941)(fotografies que Boix captà durant la seva joventut)
- La deportació (1941-1945) (imatges dels SS que Boix  va sostreure del camp, i les que ell mateix va fer durant i després de l’alliberament)
- Una nova vida (1945-1951) (fotografies que féu com a reporter gràfic)
Es tracta de la primera exposició retrospectiva del fotògraf català que en mostra la vida i la professió. La memòria gràfica d’una existència curta però intensa que s’emmarca en el nou fotoperiodisme de l’època, que informa sense indiferència, amb una Kodak entre mans o una Leica. Boix va ser un fotògraf compromès amb la memòria col·lectiva i la dignitat dels republicans deportats.
El projecte  BUCHENWALD vol concienciar a la ciutadania i, en especial, als més joves dels greus perills que poden provocar els pensaments totalitaris. A Vilanova i la Geltrú són diverses les organitzacions i centres escolars que des de fa anys col.laboren en aconseguir aquesta fita.

L’exposició es podrà visitar del 15 d’abril al 30 de juny en horari de públic del Museu, conjuntament amb la mostra fotogràfica “Els Camps de Concentració.La mirada del Jovent”, del II Premi Marcel.lí Garriga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada