dissabte, 30 de maig del 2015

NEUS FUERTES HA ESTAT LA GUANYADORA DEL PREMI MARCEL.LI GARRIGA DE FOTOGRAFIA, DEL PROJECTE BUCHENWALD

Amb una fotografia del Camp de Buchenwald, l’alumna del INS F.X.Lluch i Rafecas, ha estat la guanyadora del concurs que porta el nom del deportat vilanoví Marcel.lí Garriga i que impulsa l’Amical de Mauthausen e n el marc del PROJECTE BUCHENWALD.


Aquest any l’Amical de Mauthausen i el Projecte Buchenwald, han instaurat per primer cop el concurs de fotografia “Els camps de Concentració:la mirada del jovent”, Premi Marcel.lí Garriga, amb la intenció de recollir les inquietuds i sensacions dels nois i noies que dins del programa del projecte fan cada any visites pedagògiques als diferents camps nazis.


Aquestes fotografies estan exposades al Museu del Ferrocarril, fins al 30 de juny, al costat de la exposició “Mauthausen, Crònica Gràfica”, una interessant exposició de l’Amical i el Museu d’Història de Catalunya.

Conjuntament amb la premiada, també van rebre mencions per al seus treballs, Ravina Raventòs, del mateix Lluch i Rafecas, per a la presentació; Diletta Muccili de l’Escola Pia, per l’originalitat; i Arnau Jurado, del INS Bruguers de Gavà pel seu text acompanyant  la fotografia.

El lliurament dels premis va tenir lloc dins de la 2ª Trobada d’alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, que lidera l’Amical Mauthausen, i que es va desenvolupar el divendres 29 a Santa Coloma de Gramanet.

En aquesta trobada hi van assistir més de 120 joves de Catalunya i de França, amb una important participació dels estudiants del Garraf. Una trobada que va permetre intercanviar experiències, consolidar la Xarxa Mai Més, i preparar el manifest jove contra el feixisme.

MES DE 120 ALUMNES A LA TROBADA DE LA XARXA MAI MES

Més de 120 nois i noies de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, es troben a Santa Coloma de Gramenet sota l'impuls de l'Amical de Mauthausen.




Joves de Vilanova i la Geltrú, Gavà, Manresa, Sant Celoni, Santa Coloma i Perpinyà han participat activament en una jornada de treball, intercanvi d'experiències i debats, per a manifestar el seu compromís contra el feixisme i per la llibertat i la democràcia. En aquesta trobada s'ha elaborat una proposta de manifest, que servirà de base per a la declaració dels joves en els actes de commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust, i s'han presentat diferents experiències de treball, en formats audiovisuals i artístics que han posat de manifest els sentiments d'aquests joves davant l'episodi històric de l'exili i la deportació republicana, i també amb la seva relació amb la situació actual.