diumenge, 26 d’abril del 2015

EL DIJOUS 30 d’ABRIL ARRIBA LA TERCERA I DARRERA SESSIÓ DEL III CICLE DE CINEMA SOBRE LA DEPORTACIÓ ALS CAMPS NAZIS, AMB LA PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL “ESPEJO ROJO”

En el marc del PROJECTE BUCHENWALD, l’Amical de Mauthausen, i altres entitats aplegades en el projecte porten al cinema Bosc de Vilanova,  una  nova sessió del cicle sobre la deportació als camps de concentració  amb la finalitat de sensibilitzar sobre  el feixisme i recuperar la memòria històrica.

Aquesta sessió  tindrà lloc el  proper  dijous 30 a les 7 de la tarda al Cinema Bosc  i l’entrada es gratuïta i oberta a totes les persones interessades.

“Espejo rojo” es la història d’un humil camperol del camp cordovès, nascut el 2 de gener de 2014, a Espejo, (Cordova) que després de lluitar primer en els moviments socials del camp andalús, i desprès per la República durant la Guerra civil, va patir l’exili, el pas pels camps del sud de França, fins que va ser detingut i torturat per la policia francesa, i desprès lliurat a la Gestapo, que desprès del pas pel camp de Compiegne , el trasllada al gener de 1944, al camp de Buchenwald.

Virgilio Peña, viatja en el mateix tren que Marcel.li Garriga, amb 1943 persones, d’entre elles, més 230 espanyols en destí al camp alemany.

Peña, es avui un dels pocs ex deportats espanyols supervivent a l’experiència dels camps nazis, i viu exiliat al sud de França.

Aquest Documental, on Virgilio Peña narra en primera persona la seva experiencia i el seu pas per Buchenwald, es un treball de Dominique Gautier i Jean Ortiz, de l’any 2005.

divendres, 17 d’abril del 2015

L'Ajuntament de Vilanova s'adhereix a la "Xarxa Mai Més"

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha aprovat aquest dilluns 13 d'abril, per unanimitat, l'adhesió a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme , Mai Més" , i el suport al Projecte Buchenwald, que impulsa la Amical.