dimecres, 11 de març del 2015

El projecte Buchenwald porta al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú, la presentació del llibre “Les 7 Caixes” de Dory Sontheimer.

La presencia de l’autora al Museu servirà per a inaugurar oficialment la Exposició “Mauthausen, Crònica Gràfica”, i per a signar un acord de col.laboració entre el Museu del Ferrocarril i l’Amical de Mauthausen.


El proper dimarts 17 de març, a 2/4 de 7 de la tarda, i al Museu del Ferrocarril, s'inaugurarà formalment la exposició “Mauthausen, Crònica Gràfica”, la exposició de fotos del camp nazi, que el Museu d’Història de Catalunya i l’Amical de Mauthausen, porten a Vilanova fins al 30 de juny, dins del marc del Projecte Buchenwald que l’associació impulsa amb la participació de nombrosos centres de secundària i entitats de la comarca.


També es posarà en marxa la exposició “Els Camps de Concentració; la mirada del jovent”, premi Marcel·lí Garriga, que recull les fotos i el punt de vista sobre els camps, dels joves dels instituts que han visitat aquests centres de l’horror nazi.

L’acte comptarà amb la presència de l’autora del llibre “Les 7 Caixes”, Dory Sontheimer, que farà una xerrada i presentarà aquesta extraordinària història humana de la seva família perseguida pel nazisme i vinculada a Catalunya.

En el transcurs de l’acte, es signarà un acord de col·laboració entre el Museu del Ferrocarril i l’Amical de Mauthausen, que consolida la implicació del Museu en el Projecte Buchenwald, i institueix la biblioteca del Museu com un nou centre de documentació i consulta sobre la deportació als camps nazis, i també un espai de divulgació sobre la memòria històrica i el ferrocarril, i tota la documentació sobre el propi projecte Buchenwald, al web de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada