dijous, 3 de juliol del 2014

EL DIARI D'ANNA FRANK

El grup  de L'ESCOTILLÓ JOVE G.T.   representarà  els propers dies,Dissabte 5 de juliol a les 22 h. i
Diumenge 6 de juliol a les 20 h., l'obra
 
EL DIARI D'ANNA FRANK 

Hi haurà venda anticipada d'entrades el dijous dia 3 de les 19 a les 20,30, i una hora abans de cada representació, a la taquilla del Círcol Católic.El preu de les entrades serà de 5 euros.

Amb aquesta obra, el grup l'Escotillò, s'incorpora al Projecte Buchenwald, i amb el suport de l'Amical de Mauthausen oferirà diferents representacions en el marc del projecte durant tot el curs vinent, com a eina de sensibilització per a la recuperació de la memòria històrica, i també per a la prevenció del feixisme; objectius claus del projecte.

Aquestes representacions formaran part de les activitats adreçades a l'alumnat i als centres de secundària implicats en el projecte, i també , Escotillò i Amical, treballaran per a la seva extensió a altres centres del País, integrants de la Xarxa de memòria i prevenció del feixisme "Mai Més" de la que formen part un nombrós grup de instituts i centres de secundària d'arreu de Catalunya. 

Petita sinopsi:
Aquesta obra ens explica  l'història d'Anna Frank i l'Holocaust, a partir del diari que va escriure l'Anna Frank durant els anys que van romandre amagats, ella, la seva família i altres amics per tal de no ser descoberts pels nazis, ja que eren jueus,  la seva vida dia a dia i totes les vicissituds i patiments que varen passar, mentre van romandre amagats.

Al mati del 6 de juliol de 1942 la família s'instal·la a la casa del  darrera, nom que va rebre l'amagatall, Otto Frank, la seva muller Edith Frank i les seves filles Margot i Anna. Després s'hi instal·laren la família Van Daan, el sr. i la sra. Van Daan i el seu fill Peter Van Daan. I finalment el sr. Dussel un dentista amic de la família.
La secretaria del sr. Frank i un  amic eren els únics que coneixien l'amagatall i eren el seu contacte amb l'exterior i els proveïen d'aliments.
El diari ens relata tot el temps de convivència a l'amagatall i les notícies que van reben des de l'exterior.
Finalment el mati del 4 d'agost de 1944 l'amagatall fou envait pels serveis de seguretat de la policia alemanya per indicació d'un informador. Es creu que va ser un lladre tot i que mai s'ha pogut confirmar.


Van ser deportats a diferents camps de concentració on tots, excepte el pare Otto Frank van acabar morint.