diumenge, 18 de maig del 2014

L’INSTITUT BRUGUERS DE GAVÀ S’INCORPORA AL PROJECTE BUCHENWALD

Aquest centre de secundària del Baix Llobregat s’incorpora així al grup de centres docents que  ja en formen part i que desenvolupen la proposta educativa del projecte Buchenwald:  “Republicans espanyols i catalans a Buchenwald. Memòria, deportació i prevenció del feixisme”

El centre  participarà el dijous 22 de maig en la trobada d’alumnes de Catalunya. 

L’INS Bruguers de Gavà s’ha incorporat al projecte que l’Amical de Mauthausen i altres camps, i conjuntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova, L’associació La Frontissa, Garraf per la República, Dones amb Memòria, el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, els centres de secundària i amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova, el Memorial de Buchenwald i el Comitè Internacional de Buchenwald i Dora, està impulsant i desenvolupant. Aquest és un projecte que a partir de l’experiència del vilanoví Marcel·lí Garriga, deportat al Camp de Buchenwald, vol posar a l’abast dels estudiants  i de la ciutadania en general, la realitat dels camps de concentració de l’Alemanya nazi i els perill actuals de feixisme a Europa.


Amb aquesta ampliació, el projecte el projecte Buchenwald  es consolida i amplia el seu àmbit d’actuació, servint de marc general a diferents projectes concrets per cada ciutat. El projecte Buchenwald es basa en el treball des de lo local, amb la implicació de la ciutadania , les entitats del territori i l’administració local, i els centres de secundaria, sempre a partir de la història dels deportats locals, per a desenvolupar el que en diem “projectes amb rostre”.

Per això, el projecte a Gavà, sota l’estructura de la mateixa metodologia i objectius: “Memòria, deportació i prevenció del feixisme” , amb accions paral·leles de xerrades, cinema, exposicions, dia de l’holocaust, etc.....entrarà a forma part de la xarxa antifeixista, però amb el fil conductor dels deportats als camps del mateix Gavà. Tres persones que des de Gavà van patir la deportació i la mort als camps nazis, Boi Ventura, Josep Castejon y Antonio Pérez.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada