dimarts, 17 de desembre del 2013

Els centres del Garraf, presenten el “projecte Buchenwald” a la Xarxa de centres

L’AMICAL DE MAUTHAUSEN REUNEIX A REPRESENTANTS DE CENTRES DE SECUNDÀRIA DEL PAÍS PER A POTENCIAR I COORDINAR ELS PROJECTES DE SENSIBILITZACIÓ SOBRE LA DEPORTACIÓ REPUBLICANA ALS CAMPS NAZIS

Vilanova i la Geltrú acollirà al maig una trobada d’alumnes de tot Catalunya per a intercanviar experiències i posar en comú el punt de vista dels joves sobre la deportació als camps nazis.

Representants de centres de secundària de Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Santa Coloma de Gramanet, Sitges, i  Sant Celoni,entre d’altres, es van trobar durant tot el matí del dissabte 14 de desembre  a la seu de l’Amical de Mauthausen per a posar en comú, intercanviar i fer propostes de treball conjunt, sobre la sensibilització al voltant de la temàtica de la deportació als camps de concentració. Tant pel que fa a la preservació de la memòria històrica com a la prevenció del feixisme.


Amb els membres de l’Amical, es va fer un repàs als principals punts que s’han de tenir en compte en les propostes pedagògiques de sensibilització, i es va poder fer l’intercanvi d’experiències entre els docents i centres a l’hora de treballar aquesta temàtica a l’aula.
Alguns dels centres de secundària  ja porten un llarg bagatge de participació en els programes de l’Amical i en les visites als Camps de Mauthausen o Buchenwald, i aquesta primera experiència d’intercanvi ha permès coordinar propostes i explicar algunes metodologies o projectes com el Projecte “Buchenwald” que es desenvolupa al Garraf, que pot servir de guia als centres recentment incorporats a la tasca.


El seminari, va servir per a concretar la voluntat de Constituir la xarxa de centres per a treballar plegats pels objectius de preservació de la memòria històrica, la prevenció del feixisme, la sensibilització i la coordinació dels programes i activitats docents.
Una xarxa que integrarà també a centres de la resta de l’Estat i que servirà de plataforma per assolir la creació d’una Xarxa de Ciutats catalanes, espanyoles i europees, que vulguin participar en la tasca de prevenció del feixisme a Europa.
Entre els acords del seminari destaca també la celebració d’un nou seminari el proper 15 de març, i una trobada d’alumnes de secundaria de tot Catalunya el proper 22 de maig a Vilanova i la Geltrú, per potenciar l’intercanvi entre l’alumnat i la promoció i divulgació del punt de vista dels joves sobre la deportació dels catalans i catalanes als camps nazis.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada