dimecres, 10 d’abril del 2013

DIUMENGE 14 D’ABRIL ES COMMEMORA EL 68é ANIVERSARI DE L’ALLIBERAMENT DEL CAMP DE BUCHENWALD


A la reunió del Comitè Internacional de Buchenwald i Dora,  es donarà compte del desenvolupament del projecte “BUCHENWALD” a casa nostra i de les propostes de futur del projecte

El proper cap de setmana tindran lloc a  Buchenwald  els actes de commemoració del 68é aniversari del camp de concentració nazi de Buchenwald, prop de la ciutat alemanya de Weimar. Un camp que va veure patir  a més de 250.000 víctimes de la barbàrie  del nacional socialisme , i entre elles  més de 500 persones del bàndol republicà espanyol i català.  El Camp de Buchenwald, va ser alliberat per l’exèrcit nord-americà en nom de les tropes aliades l’onze d’abril de 1945.

commemoració del 2012




El dissabte 13 tindrà lloc a la seu del mateix camp la reunió i assemblea anual del Comitè Internacional de Buchenwald i Dora, organisme integrat pels ex-deportats i descendents i que te com a finalitat principal complir amb el jurament que els presoners es van fer al recuperar la llibertat , que no s’oblidi tot el va ser i el que va passar al camp de concentració, i que sobre tot no es repeteixi una situació igual en el futur.

En aquesta reunió, Enric Garriga, representant espanyol al Comitè, explicarà els resultats del projecte Buchenwald, que s’està desenvolupant a casa nostra i les propostes de futur del projecte.

El diumenge 14, es durà a terme la cerimònia de record de l’alliberament, amb la presencia dels exdeportats supervivents, familiars i amics, autoritats vinguts  dels diferents països representats al CIBD, i es farà l’ofrena de flors al monument a les víctimes a la plaça d’apelle del camp.

En el marc dels actes de l’alliberament també es reunirà el Comitè de la Tercera Generació, on hi treballen els nets i netes dels deportats i on l’Amical de Mauthausen i Altres camps a Espanya hi es representada.

Els actes de commemoració de l’alliberament serviran per a seguir honorant i reivindicant el paper dels republicans espanyols i catalans en els camps nazis, i la tasca per evitar el seu oblit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada