dilluns, 31 de desembre del 2012

L’INSTITUT ALEXANDRE GALI DE SANT PERE DE RIBES, S’INCORPORA AL PROJECTE BUCHENWALD



L’Alexandre Galí, s’integra així al grup de centres de secundaria que ja en formen part i que desenvolupen la proposta educativa del projecte Buchenwald “Deportació i Ferrocarril. Republicans Espanyols en els Combois de la Mort”.


L’institut de les Roquetes s’incorpora al projecte que l’Amical de Mauthausen i altres camps, conjuntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova, el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, els centres de secundària i amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova, el memorial de Buchenwald i el Comitè International de Buchenwald i Dora, està impulsant i desenvolupant. Aquest és un projecte que a partir de l’experiència del vilanoví Marcel·lí Garriga, deportat al Camp de Buchenwald, vol posar a l’abast dels estudiants la realitat dels camps de concentració de l’Alemanya nazi.

dijous, 6 de desembre del 2012

COMENCEN LES XERRADES SOBRE EL PROJECTE “BUCHENWALD” ALS INSTITUTS DE SECUNDÀRIA


L’Amical de Mauthausen i altres Camps, comença el programa de xerrades sobre el projecte “Buchenwald” als instituts de secundària de Vilanova i de la comarca, i que arribaran a més de 20 grups classe de 4at d’ESO i 1er de batxillerat.

Cinc Instituts de secundària de Vilanova, Francesc Lluch i Rafecas, Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir, Escola Pia i el CIM, s’han inscrit dins del PAE de l’ajuntament vilanoví, i participaran en la proposta de sensibilització i formació, que l’Amical i altres entitats desenvolupen en torn el projecte “Deportació i ferrocarril. Republicans espanyols en els combois de la mort”, un projecte que a partir de l’experiència del vilanoví Marcel·lí Garriga, deportat al Camp de Buchenwald, vol posar a l’abast dels estudiants la realitat dels camps de concentració de l’Alemanya nazi.